Az üvegtészta egy Ázsiában rendkívül népszerű tésztafajta, ami vékony, mint a cérnametélt, és beáztatás után szinte teljesen áttetszővé válik. Érdekes megjelenése különlegessé teszi a vele készült ételeket, használják levesekhez, egytálételekhez,… Tartalom Megtekintése

A gnocci az elmúlt évtized egyik nagy felfedezettje, leginkább sajtos, tejszínes, esetleg spenótos főétel formájában találkozhatunk vele az éttermekben. Ami biztosan tudható róla, hogy igen laktató, és némi szósszal nyakon… Tartalom Megtekintése

Nagyszüleink idejében még senki sem hallott az ételintoleranciáról, az elmúlt évtizedekben azonban sokat megtudtunk róla, és mostanra alig akad olyan család, ahol ne lenne valaki érzékeny valamilyen élelmiszerre. Lehet ez… Tartalom Megtekintése

Valencia és Kelet- Spanyolország legjellegzetesebb étele a paella, ami tökéletes példája annak, hogy ha különböző népcsoportok találkoznak, abból remek dolgok születhetnek. Ha hihetünk a legendának, a rómaiak adták a serpenyőt,… Tartalom Megtekintése

Minden családnak megvannak a maga ünnepi rituáléi, melyekhez ragaszkodik, mert ezek teszik igazán meghitté az ünnepet. Vannak, akik számára a hagyományos karácsonyi menü szent és sérthetetlen, mások együtt sétálnak el… Tartalom Megtekintése

Néhány kellemetlensége mellett a télnek tagadhatatlanul vannak előnye is, ilyenkor a jó melegbe bekuckózva például sokkal jobban esik sütni valami finomat a családnak. Főleg, hogy nyakunkon a karácsony, és lassan… Tartalom Megtekintése