A zellerről ugye Önnek is egy tányér finom, gőzölgő húsleves képe ugrik be elsőre? A magyar gasztronómia legalapvetőbb étele a húsleves, imádjuk, minden alkalomra készítjük, és ennek a hagyományos magyar… Tartalom Megtekintése

Az indiai konyhának sok mindent köszönhet a világ, egzotikus, fűszeres ízei, szaftos ételei nagy hatással vannak számos ország gasztrokultúrájára. A curryk már mindenki számára ismerősek, és talán a melléjük felszolgált… Tartalom Megtekintése

A sáfrány, a Crocus sativus növény bibéjéből nyert fűszer, amely gazdag ízével és különleges aromájával világszerte hódít évezredek óta. Igazi luxusalapanyag, hiszen ára igen borsos – ez a legdrágább fűszernövény… Tartalom Megtekintése

Aki termesztett már valaha otthon cukkinit, az tudja jól, hogy igen hálás tökféléről van szó. Ha szereti a helyét, és megfelelően van gondozva, bőségesen terem. Olykor túlságosan is. A cukkinival… Tartalom Megtekintése

Ki szereti a tonhalat? És a tonhal steaket? Elsőre talán furcsán hangzik, mégis kiváló választás a nagy nyári hőségben, hiszen gyorsan elkészül, ráadásul könnyű fogás, ami energiát ad anélkül, hogy… Tartalom Megtekintése

A gasztronómiai kalandozások során gyakran fedezünk fel olyan ételeket, amelyek rögtön magával ragadják gyomrunkat és lelkünket, és aztán soha többé nem eresztik. A galette éppen ilyen: egy rusztikus francia remekmű,… Tartalom Megtekintése