A Márton-napról a legtöbb embernek a libaevés jut eszébe, a nagy lakomák és a finom újbor, esetleg Szent Márton legendája, akinek köszönhetjük ezt a nevezetes jeles napot. Vannak azonban ennek… Tartalom Megtekintése
A gyümölcsleveseknek ezer változata van, ez az egyik legsokoldalúbban elkészíthető levesfajta. Minden, ami gyümölcs, az mehet bele, készülhet vegyes gyümölcsből vagy akár csak egyféléből, attól függően, hogy éppen milyen gyümölcs… Tartalom Megtekintése
Talán mindenkivel előfordult már, hogy a megvásárolt kelkáposzta túl nagynak bizonyult, és miután napokig állt a fele a hűtőben, végül a kukában kötött ki. Ételt kidobni nem jó érzés, de… Tartalom Megtekintése
A kapor és a tök kéz a kézben jár ősidők óta, ez vitathatatlan tény. Ahogyan az is, hogy a tököt sokkal többen nem szeretik, mint ahányan igen. Ennek feltétezhető oda… Tartalom Megtekintése
A svédek nem csak a belső terek dekorálásában szeretik az egyszerűséget, hanem a konyhaművészetükben is. Mi magyarok kedveljük az erősen fűszerzett, erőteljes ízvilágú ételeket, de mint mindent, idővel ezt is… Tartalom Megtekintése
A magyarok világviszonylatban kevés halat esznek, ami talán nem meglepő, hiszen azon kevés ország egyike vagyunk, amely nem rendelkezik tengerparttal. Ennek ellenére döbbenetes szembesülni azzal, hogy míg egy átlagos izlandi… Tartalom Megtekintése