Vannak, akik számára a sütés-főzés az átlagos mindennapok során is félelmetes, az ebéd házhoz rendelést nekik találták ki. A többiek inkább csak halloween közeledtével szeretnének borzongató élményt varázsolni az ebédlőasztalra – és persze az egész lakásba. Rémisztő alakok mindenfelé, díszítés, dekorálás, sminkelés, jelmezbe öltözés, valamint különleges formájú, színű ételek és italok. És persze a csokigyűjtés, ami az egész ünnep csúcspontja. A halloween egyre népszerűbb ünnep Magyarországon is, de hogyan ünnepelhetjük ezt az eseményt úgy, hogy felejthetetlen élmény legyen?

Kreatív ötletek tárháza

Az ősi kelta gyökerekkel rendelkező ünnep ma már a világ számos pontján a szórakozás, a jelmezek és a finomságok ünnepe. Imádják kicsik és nagyok. Sok helyen édességgyűjtő körutakat szerveznek, máshol halloween tematikájú bulikat tartanak, de ami mindenhol közös, az a különleges, vicces-borzongató hangulat és a sok nevetés. Halloweeni buli ugyanis nincs viccelődés és kreatív ötletek nélkül. Az e-food nem csak különleges halloweeni menüjével, hanem néhány ötlettel is segíti az ünnepi előkészületeket – süssünk-főzzünk ki együtt valami igazán borzongatót!

Sütőtökös klasszikusok

  • Sütőtökös leves: egy krémes, fűszeres sütőtökleves tökéletes kezdés lehet a halloweeni vacsorához. Díszíthetjük pirított magvakkal vagy egy kis bacon szalonnával.
  • Sütőtökös pite: a sütőtökös pite egy igazi halloweeni klasszikus. Készülhet hagyományos vagy modern változatban, például csokoládés töltelékkel kiegészítve.
  • Sütőtökös muffinok: ha jól jönne egy gyors és egyszerű sütemény, akkor a sütőtökös muffin tökéletes választás. A tetejére kerülhet narancsos máz és aprócska marcipán pókok.

Rémisztő falatok

  • Szörnyes és szellemes szendvicsek: a szendvicseket vágjuk szörnyecske vagy éppen szellem formájúra, és díszítsük őket olajbogyó szemekkel, paprika orral, sajt fogakkal.
  • Pókháló süti: készítsünk egy nagy, kerek sütit, és húzzunk rá fekete cukormázzal pókhálót. A tetejére helyezhetünk néhány marcipánból vagy cukorból készült pókot.
  • Karamellás alma: a karamellás alma egy klasszikus halloweeni csemege. Forgassuk meg az almát karamellben, és díszítsük cukorgyöngyökkel.
  • Múmia keksz: tekerjünk be édes kekszeket fehér fondanttal, és rajzoljunk rá fekete ételfestékkel szemeket.

Borzongató innivalók

  • Vérvörös koktél: készítsünk vörös színű koktélt, például vörösboros puncsot vagy alkoholmentes gránátalmalevet. Ha van kéznél halloweeni pohár, szívószál vagy pohárjelölő, még jobban mutat majd a végeredmény.
  • Zöldes szörny ital: egy finom kivis szörp, az alján zöld színű gumicukorral a gyerekek garantált kedvence lesz.

Csak néhány ötlet a rengetegből, de közben majdnem megfeledkeztünk az ebédről? Az e-food halloween napján ünnepi menüvel várja kedves megrendelőit: Boszorkányos fekete tortilla tekercs chilis mangóchatnival; Sütőtök krémleves pirított tökmaggal, őrségi tökmagolajjal – érdemes házhoz rendelni és megkóstolni!