Tonhal steak

  • |

Ki szereti a tonhalat? És a tonhal steaket? Elsőre talán furcsán hangzik, mégis kiváló választás a nagy nyári hőségben, hiszen gyorsan elkészül, ráadásul könnyű fogás, ami energiát ad anélkül, hogy elnehezülnénk tőle. Némi friss salátával körítve pedig teljes értékű, egészséges ennivaló varázsolható belőle. Az e-food e heti cikkének főszereplője a tonhal steak, érdemes ismét velünk tartani!

Értékes tápanyagok sokasága

A tonhal steak nem csak finom, de rendkívül egészséges is. Remek fehérjeforrás, amely hozzájárul az izomépítéshez és a sejtek regenerálódásához. Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek segítenek csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, javítják az agyműködést és megszüntetik a szervezetben található gyulladást. Viszonylag alacsony kalóriatartalmú, így azok számára is hasznos, akik szeretnének odafigyelni alakjukra, vagy akiknek épp a testsúlycsökkentés a céljuk.

Néhány hasznos tudnivaló

A tonhal steak elkészítése nem bonyolult, de van néhány fontos szabály, amit érdemes betartani. Bár nem marhahúsból készül, hasonló módon kell a tonhalszeletet is elkészíteni. Rövid ideig kell sütni, magas hőfokon, de nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad és kemény lesz. Akkor jó, ha a kérge szépen megpirul, belül enyhén rózsaszínes marad. A fűszerezés szintén fontos, egyszerűen sóval és borssal is fűszerezhetjük, de használhatunk hozzá más fűszereket is, például rozmaringot, kakukkfüvet vagy citromborsot. Aki pedig izgalmasabb ízekre vágyik, az készíthet ázsiai ihletésű változatot is, amelyben a hal szójaszószos, gyömbéres, illetve fokhagymás marinádban pácolódik, és sült zöldségekkel van szervírozva.

Sokféle körettel kínálhatjuk

A klasszikus köretek jól illenek hozzá, mint a rizs, a burgonya, a friss vegyes saláta vagy éppen a grillezett zöldségek. De tehetjük hamburgerzsemlébe is, némi szeletelt zöldség és majonézes szósz kíséretében nagyon finom halas burger válhat belőle. Remek vendégváró és nyári partifogás, érdemes egy próbát tenni vele.

A nyári kánikulában kihívás a mindennapos meleg étel biztosítása a család számára, hiszen senkinek sincs kedve órák hosszat a forró tűzhely mellett állni. Enni viszont kell, és a főtt étel fontos az egészségünk megőrzéséhez. Az e-foodtól néhány kattintással megrendelheti ebédjét, futárunk pedig az ország majdnem egész területén házhoz szállítja. Élvezze a mindennapok luxusát, az ebéd házhoz rendelést!