Létezik egy koktél, ami az elmúlt években letarolta a szórakozóhelyeket, és a nyári hőségben a legkedveltebb italok egyiké vált. Mindezt frissítő, pezsgő, citromos ízének köszönheti, erőteljes buborékosságával tökéletes választás a nyáresti kikapcsolódásra. A Limoncello Spritz eredete Dél-Olaszországba nyúlik vissza, tulajdonképpen a méltán népszerű Aperol Spritz továbbgondolása némi citromos felhanggal. Az ital nagyszerű választás aperitifként, de étkezés utáni koktélként is fogyasztható. Szuperegyszerűen, otthoni körülmények között is könnyedén elkészíthető, az e-food pedig most bemutatja, hogyan!

Hozzávalók:

  • 60 ml limoncello
  • 90 ml édes pezsgő
  • 40 ml szódavíz
  • citromkarika
  • egy kis ág friss rozmaring
  • jégkocka

Egy nagyméretű koktélos pohár aljára jó sok jeget szórunk, kb. a pohár feléig érjen a jég. A jeget meglocsoljuk a limoncellóval, majd az édes pezsgővel, végül felengedjük a szódavízzel. Poharanként egy-egy citromkarikát dobunk bele, amit a szívószállal kissé megnyomkodunk. Egy kis ág friss rozmaringot is hozzáadunk, majd az egészet nagyon óvatosan megkeverjük. Jéghidegen szolgáljuk fel, hiszen így a legfinomabb.

Kísérletezni ér!

Nem csak a rozmaring, de a friss bazsalikom, a menta vagy a citromfű is remekül illik a citromos ízhez, ezért velük is bátran lehet próbálkozni. A pezsgő helyett kerülhet bele habzóbor, és érdemes próbálgatni az arányokat is, hiszen van, aki szereti az erőteljesebb alkoholízt, míg mások inkább kerülik. Aki alkoholmentes változatra vágyik, az tehet bele alkoholmentes pezsgőt, a limoncellót pedig kicserélheti citromos üdítőitalra. Citrom helyett jól illik bele egy szelet narancs is, ha épp az van kéznél.

A Limoncello Spritz nagyszerű választás bármilyen alkalomra, a legjobb nyári vendégvárók egyike. A hűsítő ital meg is van, már csak egy finom ebéd hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a napi menü? Az e-food ebben is segít, tőlünk válogatott fogásokat rendelhet házhoz az egész család számára. Csak néhány kattintás, és mi garantáljuk, hogy futárunk házhoz viszi az ebédet. Éljen a lehetőséggel, szóljon a nyár a pihenésről!