Az olaszoknak számos ételkülönlegességet köszönhetünk, hiszen a világ szegényebb lenne a pizza, a carbonara, vagy éppen a tiramisu nélkül. És nyugodtan ide sorolhatjuk a panna cottát is, ami szintén egy klasszikus olasz desszert, de mára a világ minden táján ismerik, szeretik és rendszeresen készítik. Ez az édes, krémes, tejszínes, vaníliás finomság remek lezárása egy szép tavaszi vagy nyári estének, de akár vendégváróként is megállja helyét. Az e-food e heti cikkében övé a főszerep, mutatjuk, mit érdemes tudni róla!

Minőségi alapanyagok

Mint minden étel esetében, a panna cottánál is a legfontosabb lépés a minőségi alapanyagok beszerzése. Ez a magas zsírtartalmú tej és a tejszín, a zselatin, a cukor és a vaníliarúd. Utóbbi ára ugyan kissé magasabb, de nélküle nem lesz igazán krémes a desszert, így mindenképpen érdemes beruházni rá. Ha mégsem sikerül, vaníliás cukorral is helyettesíthető, de ha módunkban áll, inkább használjunk igazi vaníliát.

Izgalmas fűszerek

Az alaprecept szerint csupán ennyi összetevő kell hozzá, ám ahogyan a világ megismerte ezt a selymes állagú pohárkrémet, úgy gondolta tovább, érdekesebbnél érdekesebb ízekkel gazdagítva. Az édesfűszerek közül gyakorlatilag bármi jól illik hozzá, úgymint a fahéj, a kardamom, a szegfűszeg, a szerecsendió vagy a gyömbér. Kerülhet bele kókuszreszelék vagy reszelt citrushéj is, a bátrabbak pedig akár ehető virágokkal is próbálkozhatnak, mint a bodzavirág, az akácvirág vagy éppen az ibolya.

Gyümölcsök minden mennyiségben

Abban mindenki egyetért, hogy a panna cotta legjobb kiegészítője bizony a gyümölcs. Lehet az bogyós vagy sem, de nincs olyan változat, ami nem illene hozzá. Bármilyen gyümölcsből készíthetünk hozzá szószt, de akár frissen is rápakolhatjuk, úgy is nagyon finom. Nagyon finom a citrusos, savanyú ízekkel is, mint például a grapefruit.

Kávé, karamell, csoki

Mi a helyzet azokkal, akik valami töményebb ízre vágynak? Kiválóan illik hozzá a karamellszósz, a csokiöntet, de akár a pirított magvak is. A kávérajongók pedig a felfőzés során tehetnek bele egy kis kávét is, így még izgalmasabb íz lesz az eredmény.

A panna cotta a legjobb lezárása bármilyen finom ebédnek, igazi tavaszi frissítő, könnyű desszert. Ha az ebédfőzés feladja a leckét, és inkább menne a család a szabadba kirándulni, az ebéd házhoz rendelés a legjobb megoldás. Az e-foodtól néhány kattintással megrendelheti mindenkinek az ebédet, így marad idő együtt lenni! Válasszon étlapunkról, futárunk pedig házhoz viszi a megrendelt fogásokat!