Sajtkrémleves sörrel

A tél nehezén már túl vagyunk, de még messze az igazán kellemes és meleg tavasz, amikor már nem viszi el sok energiánkat az, hogyan tartsuk melegen testünket. A levesek fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott étrendben, hiszen amellett, hogy nagyon jólesnek télidőn, hasznos tápanyagokkal látják el szervezetünket, felkészítik emésztőrendszerünket a nehezebb főételre, és hozzájárulnak a napi folyadékszükséglet kielégítéséhez is. A krémlevesek népszerűsége évtizedek óta töretlen, ezért az e-food most egy finom sajtkrémleves recepttel kedveskedik olvasóinak, ami eltér a megszokottól, hiszen bor helyett sörrel készül.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 db burgonya
  • só, bors
  • 200 ml sör
  • 800 ml alaplé
  • 100 ml tejszín
  • 200 g gouda sajt
  • egy tk szárított bazsalikom

A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és az olívaolajon megpirítjuk. A burgonyát szintén meghámozzuk, kockákra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, majd egy kissé megdinszteljük az olajon. Ráöntjük a sört, és néhány percig forraljuk, hogy az ital alkoholtartalma el tudjon párologni. Ezután felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük a burgonyát. Ha nincs kéznél alaplé, egy leveskockát feloldunk 800 ml vízben, és azt használjuk helyette. Ha a burgonya megpuhult, egy botmixer segítségével teljesen simára turmixoljuk a levest. A forró levesből kimerünk egy merőkanálnyit, azt egy kis tálban elkeverjük a tejszínnel, majd az elegyet beleöntjük a levesbe. Beleszórjuk a reszelt gouda sajtot és a bazsalikomot. Felforraljuk, megkóstoljuk, hogy elég sós-e, és még melegen, friss kenyérrel tálaljuk.

Néha a legegyszerűbb fogások esnek a legjobban. Máskor meg annyi idő sincs, hogy egy gyors ebédet összedobjunk, ilyen esetekben nagy segítség lehet az ebéd házhoz rendelés. Az e-food szolgáltatása országszerte elérhető, a tőlünk rendelt ebéd pedig garantáltan időben célba ér. Válassza az e-food ételfutárát, tegyen velünk egy próbát!