A fejtett babot sokan szeretik, leginkább főzelék és leves formájában szokás elkészíteni. Ezeken felül azonban létezik egy egyszerű, de nagyszerű babos egytálétel, amibe kerül még füstölt hús, gersli és tojás, így a végeredmény egy igazán kiadós, szaftos főétel, ami leves nélkül is megállja a helyét, annyira laktató. Kiváló választás azokra az időszakokra, amikor több napon át tervezzük ugyanazt enni, hiszen felmelegítve is ugyanolyan finom, mint frissen. Az e-food most egy klasszikus sólet recepttel kedveskedik olvasóinak, tartson ismét velünk, mutatjuk, hogyan tudja Ön is elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 40 dkg fejtett bab
  • 50 dkg füstölt hús (liba vagy sertés)
  • 3 ek libazsír
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 10 dkg gersli
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 2 egész tojás
  • 3 ek ecet

A babot előző éjszaka beáztatjuk, majd átmossuk és leszűrjük. A húst egészben két órát áztatjuk, majd felkockázzuk. Egy hőálló tálat kikenünk libazsírral, és meghintjük a pirospaprikával. A bab felét elterítjük benne, megszórjuk egy marék gerslivel, majd rápakoljuk a hús felét. Megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a bab másik felét is, a gerslit, és a húst. Újra megsózzuk, megborsozzuk, és a tetejére rászórjuk a kockára vágott vöröshagymát. A fokhagymagerezdeket kettévágjuk, és a rétegek közé nyomkodjuk. A babérlevelet szintén belenyomjuk az ételbe. A tojásokat nagyon alaposan megmossuk ecetes vízben, majd leöblítjük, és a rétegek közé nyomjuk úgy, hogy teljesen elmerüljenek. Végezetül felöntjük annyi vízzel, ami ellepi az összes hozzávalót, és lefedjük. 200 fokra melegített sütőbe toljuk, majd ha halljuk, hogy felforrt, lejjebb vesszük a lángot 170 fokra, és kb. két órán át sütjük tovább. Ha sülés közben elforrt a leve, pótolhatjuk. Akkor van kész, ha a hús és a bab is megpuhult. Amint elkészült, a tojásokat kivesszük belőle, megpucoljuk, és négy részre vágva tálaljuk őket a sólet mellé.

Ezzel a nagyszerű egytálétellel garantáltan jóllakik mindenki, vendégváró fogásnak is kiváló. Ha viszont éppen az a gond, hogy elege lett a főzésből, ne aggódjon, van megoldás, az e-food kínálatában nemcsak a sóletet találja meg, hanem naponta legalább 50 különböző fogást, amelyeket az e-food ételfutárai házhoz visznek minden kedves megrendelőnknek. Csak néhány kattintás, és máris kész az ebéd!