Ha kókusz, akkor szinte mindenkinek a kókuszkocka, a kókuszgolyó vagy a kókusztekercs jut eszébe. A kókuszreszelék nagy előnye, hogy kiadós és viszonylag olcsó, így érdemes bővíteni a kókuszos sütemények körét, és felvenni a listára új recepteket is. A kókusz remekül illik kevert süteményekbe, pohárkrémekbe, tortákba vagy kekszekbe. Az e-food most az utóbbit mutatja be, egy egyszerű, de nagyszerű kókuszos, étcsokis kekszet, ami frissen, melegen fogyasztva nagyon finom, de remek uzsonna vagy tízórai is válhat belőle egy pohár kakaó kíséretében. Tartson velünk, mutatjuk, hogyan készül!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 ek porcukor a szóráshoz
A lisztet egy tálba szitáljuk, azután a sütőport áttörjük egy szitán, hogy biztosan ne legyen csomós, majd a liszthez keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vanília kikapart magját és a kristálycukrot. A csokit apró darabokra vágjuk és szintén a keverékbe szórjuk. Végezetül beledolgozzuk a vajat és a tojást, szép sima tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Ha letelt az egy óra, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagyméretű lapos tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. A tésztából kis gombócokat formázunk, az ujjainkkal, egy kissé lelapítjuk őket, és betoljuk a meleg sütőbe. Mindössze 10-12 perc sütés kell neki, ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg az alja. Amikor kivesszük, még kicsit puha és törékeny a keksz, de ahogy hűl, megszilárdul. Egy tálcára szedjük, majd ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Ennél gyorsabb aprósütemény aligha létezik, ezért még a zsúfolt hétköznapokba is beleférhet az elkészítése. Természetesen mindenki életében vannak olyan napok, amikor nemhogy sütésre, de még az ebédfőzésre sincs ideje. Az ilyen időszakokra kiváló megoldás az ebéd házhoz rendelés. Az e-foodra mindig számíthat – rendelje meg kedvenc ételeit, mi pedig házhoz visszük őket!